Eet regelmatig algen

Eet regelmatig algen

Er zijn verschillende voedingswaren die aangemerkt worden als “superfood”. Als er één product is dat die titel mag dragen is het wel zeewier. In feite behoort zeewier tot de algen, dat zijn eenvoudige organismen die voorkomen in de zee, rivieren etc. Naar schatting bestaan er tussen één en tien miljoen soorten, de meeste zijn nog niet gedocumenteerd. Daarmee is het een mysterieus ingrediënt, maar het staat wel vast dat ze heel gezond zijn!

Algen en zeewier in de keuken

algenAlgen en zeewier kom je veel tegen in de Aziatische keuken. In een Aziatische toko kun je veel variaties vinden. Met name de Japanse keuken maakt veel gebruik van zeewier. Je kunt ze gedroogd kopen, wellen in water en gebruiken in bijvoorbeeld heldere soep of bij het maken van Sushi. Phytoplankton, chlorella en spirulina zijn eencellige algen soorten. Phytoplankton wordt gezien als de basis voor de gehele voedselketen. Plankton levert maar liefst 90% van de zuurstof in de wereld, dus meer dan alle natuur boven het wateroppervlak. Ook als voeding is het zeer gezond omdat het een rijke bron is van chlorofyl, vitamines, mineralen, spoorelementen en omega-3 vetzuren. 100% verteerbaar.

Milieu

Phytoplankton is 100% verteerbaar door het menselijke spijsverteringsstelsel. Daarmee neemt het een unieke positie in, geen enkel ander voedingsmiddel wordt geheel opgenomen zonder  afvalstoffen. Zeewier is dus niet alleen heel gezond, het is ook nog eens goed voor het milieu.Houd er wel rekening mee dat overmatige consumptie van algen kan leiden tot bloedverdikking. Mensen met trombose kunnen beter eerst hun huisarts raadplegen en houd de bloedwaardes in de gaten. Op deze website vind je de top 8 van meest gezonde algen. Geniet maar eet met mate!
Reactie plaatsen