Healthy Veggie

Op Healthyveggie.nl vind je tips, artikelen, recepten, e-books en video's om jou te helpen met je zoektocht naar een gezonder leven.

De gerechten die wij delen zijn allemaal vegetarisch, of veganistisch. 

Wij helpen mensen die willen minderen of stoppen met vlees en vis eten of met dierlijke producten in het algemeen met heerlijke en gezonde vegetarische & veganistische gerechten en informatie over vegetarisme en veganisme.

Healthyveggie.nl is een initiatief van Laura de Haan en zij werkt samen met haar zus Angela Cappellano en met Ben Brok, alle drie hebben een grote passie voor gezondheid en hebben al jarenlang kleine en grotere stapjes gemaakt in het bevorderen van hun eigen gezondheid en leefstijl en die van hun familie en partners en andere mensen.

Laura

Laura onderhoudt de website, schrijft blogs en maakt video's. Zij doet als levensgenieter niets liever dan haar passie voor een geweldig en gezond leven te delen en vooral ook om uit te dragen dat die 2 prima samen gaan ;). Laura heeft veel ervaring met afvallen, het elimineren van E-nummers en overstappen op echte voeding en is Superfood Expert. Daarnaast volgde zij een coachingsopleiding NLP Practicioner en de studie Natuurvoedingsadviseur.


Laura is vegetarisch opgegroeid en is een jaar of 10 geleden opnieuw vegetarisch gaan eten. Momenteel eet Laura steeds vaker veganistisch en is zij samen met Ben lekkere recepten aan het ontwikkelen :)

Laura woont en werkt sinds 3 jaar in Spanje, dit is mogelijk dankzij het internet :)


HealthyVeggie staat volgens Laura voor een leven waarin je fit bent en geniet. En dit op een zo zuiver mogelijke manier in de brede zin van het woord. Dit doe je o.a. door het elimineren van bewerkte voeding en stress, je hart leren volgen en stap voor stap werken aan je gezondheid. Gezond leven is voor iedereen haalbaar als je steeds een klein stapje zet en jezelf en je lichaam de kans geeft te wennen aan de stap die je hebt gezet. Als je aan je gezondheid gaat werken en steeds een positieve stap vooruit zet (en natuurlijk ook af en toe eentje achteruit) zul je merken dat je leven leuker gaat worden. Je gaat steeds meer genieten van echte voeding, je wordt gelukkiger en krijgt veel meer energie. Kortom: je gaat weer (meer) genieten van het leven! 


En voor de duidelijkheid: het hoeft niet perfect! De 80/20 regel is een uitstekende manier voor de meeste mensen. Al kun je in die 20% natuurlijk wel bepaalde principes volgen! Dus niet zo van we eten en leven 80% gezond, maar in die 20% doen we alles wat 'god verboden' heeft ;) Dat werkt niet goed! Bovendien is het voor veel mensen belangrijk juist dingen weg te laten. Compleet, of zo goed als. Omdat ze er niet meer tegen kunnen. Het is vaak veel sterker bepaalde dingen weg te laten, dan allerlei gezonde dingen toe te voegen. Als je bijvoorbeeld gluten blijft eten terwijl je lichaam daar slecht op reageert zul je je slecht blijven voelen (bijvoorbeeld weinig energie hebben) en dan helpt geen superfood in de wereld om dit probleem te verhelpen ;)

Ben jij op zoek naar een betere en meer natuurlijke lifestyle? Daar helpt Laura je graag mee verder op deze website!

Angela

Angela levert een bijdrage als Natuurvoedingskundige en Moermanvoedingskundige vanuit haar praktijk LaSalvia en werkt met Asyra, een uniek bio resonantie systeem. Zij heeft een grote passie voor kinderen en gezondheid en preventieve maatregelen tegen kanker.

Ben

Ben is de man achter de receptenbank en actief als blogger op Healthyveggie.nl.


Al jaren verdiept Ben zich in gezondheid en dan met name ook de gevaren van deze tijd. Denk aan gebruik van pesticides, GMO, verborgen suikers, E nummers etc. Hierdoor is Ben een hobbykok in de natuurvoeding geworden, is hij actief met moestuinieren en heeft hij de kennis en ervaring die hij opdeed een zeer positieve draai weten te geven!

Wij zijn alle drie veertigers en hebben dankzij een gezonde (en zeer leuke) levensstijl veel energie en zijn vrijwel nooit ziek. Dat bezig zijn met een gezonde levensstijl vooral leuk is, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, willen wij uitdragen via deze website!


Ben is een jaar of 7 geleden vegetarisch gaan eten. De gerechten die wij delen zijn allemaal vegetarisch. Graag helpen wij mensen die willen minderen of stoppen met vlees en vis eten met heerlijke en gezonde vegetarische gerechten!

Heb je een vraag?

Schroom dan niet om contact op te nemen!