Versterk je immuunsysteem met paddenstoelen

Versterk je immuunsysteem met paddenstoelen

In de Chinese medische wetenschap worden paddenstoelen al duizenden jaren gebruikt vanwege hun helende eigenschappen. Met de huidige moderne technologie kunnen we vaststellen en in kaart brengen, waarom ze zo gezond zijn. Omdat er naast gezonde ook zeer giftige groeien kun je beter jouw voorraadje in de winkel kopen dan willekeurig aan het plukken slaan in het bos.

Verhoog jouw weerstand met polysacchariden

paddenstoelenPaddenstoelen bevatten diverse gezonde bouwstoffen waaronder ijzer, vitamines en mineralen. De geneeskrachtige werking zit vooral in de polysacchariden, dat zijn glucanen en verbindingen van glucaan-eiwit. Deze stoffen stimuleren het immuunsysteem waarmee ze een preventieve werking hebben en diverse ziektes kunnen voorkomen. Bekende en gezonde paddenstoelen zijn de Shiitake, Reishi en Maitake die veel anti-oxidanten bevatten. De Cordyceps sinensis is ook zeer gewild in Azië om de symptomen van ouderdom tegen te gaan. Daarnaast bevatten paddenstoelen ook veel eiwitten die bij kunnen dragen aan gewichtscontrole. De bekende champignon heeft veel minder helende kenmerken maar is wel een lekkere en gezonde vleesvervanger.

Koken met paddenstoelen

Je kunt ze vers, gedroogd en in poedervorm kopen. Probeer indien mogelijk biologisch geteelde paddenstoelen en extracten te kopen, de voedingsbodem speelt een grote rol in de kwaliteit van de paddenstoel. Ze kunnen naast goede stoffen ook gifstoffen opnemen. In de keuken kun je champignons als voedzame basis gebruiken en die aanvullen met reepjes Shiitake en fijn gesneden gedroogde soorten. Bijvoorbeeld in een maaltijdsalade of een heerlijke soep. Haal duizenden jaren aan medische wetenschap in huis en verhoog jouw weerstand.
Reactie plaatsen