Eet regelmatig superfoods

Eet regelmatig superfoods

Wordt een superheld met superfood! Vooruit, misschien is het niet zo makkelijk als een beet van een radioactieve spin, maar met superfoods kun je wel degelijk gezonder en sterker worden. Wat zijn superfoods eigenlijk?

Supergezond

Popeye at een blikje spinazie en werd daardoor supersterk. Achteraf bleek dat een professor een komma verkeerd had gezet en dat spinazie niet gezonder is dan andere donkergroene groente. Superfoods zijn voedingsmiddelen die een hoge concentratie van gezonde bouwstoffen bevatten. Je kunt ze in maaltijden gebruiken als supplement, er zijn ook superfoods die je als hoofdbestandsdeel kunt gebruiken.

Exotische superfoods

superfoodsBekende superfoods zijn Goji Bessen, Maca, Aloë Vera en Hennep zaadjes. Die bieden een hoge concentratie van vitamines, anti-oxidanten en andere belangrijke bouwstoffen. Het is tevens voedsel, die je niet in grote hoeveelheden tegelijkertijd eet. Zie het als een natuurlijk voedingssupplement. Sommige zijn dusdanig geconcentreerd dat ze ook teveel van bepaalde stoffen kunnen geven. Gebruik deze soort bijvoorbeeld in salades of shakes.

Van de lokale boer

Boerenkool is ook een superfood, omdat het enorm veel vitamines bevat, meer dan een sinaasappel, en ook veel mineralen en anti-oxidanten. Groene groentes bieden sowieso veel bouwstoffen. Kook deze niet te lang, blancheren of roerbakken is voldoende. Probeer zoveel mogelijk groente en fruit in het seizoen te consumeren, die zijn gezonder dan import groente en fruit. Dat komt omdat deze producten onrijp worden geplukt omdat ze een hele reis naar jouw supermarkt moeten doorstaan. Haal jouw verse superfood bij jouw superboer, en geef dat blikje verlepte spinazie maar aan Popeye.
Reactie plaatsen