Eet rauwe cacao

Eet rauwe cacao

Deze tip zal vooral de liefhebbers van chocolade (en wie is dat nu niet?) blij maken. Cacao heeft namelijk ontzettend veel gezonde eigenschappen, mits men de juiste (rauwe) chocolade eet. cacaoCacao is de nummer 1 anti-oxidant van de wereld. Ter vergelijking: cacaobonen bevatten 621 anti-oxidanten, terwijl wilde blauwe bessen, ook enorm gezond, er 62 bevatten! Deze anti-oxidanten zorgen o.a. voor: goede circulatie, verlaging van (te hoge) bloeddruk, helpt tegen nierstenen en bescherming tegen vrije radicalen, die beroertes en hartziekten kunnen veroorzaken. Ook hebben studies aangetoond, dat de stoffen die het bevat, een voordelige werking tegen parkinson en dementie hebben. Bron: http://www.parkinsonsresource.org/ patient-information/cacao/ Het heeft dus enorm veel goede, gezonde eigenschappen, maar nogmaals: let er wel op dat je de juiste chocola kiest. Veel chocolade zijn bewerkt en zitten vol met suiker. Kies daarom de raw chocolate variant, weliswaar wat duurder, maar puur en gezond. Let er ook op, dat je er niet te veel van eet.
Reactie plaatsen