Groene smoothies zijn enorm gezond en ook heel erg lekker. Je kunt groene smoothies maken met bijvoorbeeld spinazie, sla blaadjes, boerenkool en peterselie. In principe kan je alle groente met groen blad gebruiken. Daarnaast kan je bijvoorbeeld appels, peren, bananen, mango en avocado toevoegen om de smoothie nog lekkerder te maken. Voeg ook een scheutje olie toe voor een betere
opname van vitamines.
Maar wat maakt groene smoothies nu zo gezond?
Hieronder volgen een aantal redenen:
Groene smoothies bieden pure voeding. De hoeveelheid vitaminen die je binnen krijgt, hangt af van de groenten en fruit die je kiest voor de smoothie. Echter, de meeste groenten en fruit zijn rijk aan vitamine A en C. Guava is ook hoog in foliumzuur, terwijl avocado’s grote hoeveelheden kalium en magnesium bevatten. Ook bevatten groene smoothies veel antioxidanten en fytonutriënten
en hebben ze een alkalische werking (ontzuring). Ze zijn ook veel gezonder dan vruchten- en groentesap. Wanneer sap geperst wordt, krijg je vitaminen en mineralen binnen, maar geen vezels. Bij het maken van smoothies echter, wordt de gehele vrucht en/of groente gebruikt en dus krijg je alle vezels in je drankje. Ook om af te vallen zijn groene smoothies geweldig. Ze helpen om op een natuurlijke manier gewicht te verliezen, zonder dat je jezelf hoeft uit te hongeren. Daarnaast is het een mooie manier om groente binnen te krijgen, zonder dat je het eigenlijk realiseert. Kinderen lusten bijvoorbeeld vaak wel fruit, maar hebben wat meer moeite met groente. Doordat het fruit in de smoothie de smaak van de groente ietwat verbergt, krijgen ze dit toch binnen.