Vermijd geraffineerde suiker

Vermijd geraffineerde suiker

Vermijd zoveel mogelijk geraffineerde suiker en gebruik natuurlijke suikers. Waarom is suiker nou eigenlijk zo slecht? Suiker jaagt je bloedsuikerspiegel op en hoe vaker dat gebeurt hoe zwaarder het wordt voor je lichaam om je bloedsuikerspiegel weer te stabiliseren. Overmatig suikergebruik staat vaak aan de basis van hart- en vaatziektes en kanker (suiker is ook brandstof voor kanker en laat deze dus sneller groeien). Suiker zorgt ook voor veroudering van je lichaam en is erg slecht voor je darmen. Het laat candida schimmels bijvoorbeeld groeien. Een kwaal waar ontzettend veel mensen last van hebben.

Geraffineerde suiker

geraffineerde suikerWaarschijnlijk is witte suiker de bekendste geraffineerde suiker. Maar ook rietsuiker, bastaardsuiker en poedersuiker vallen hieronder. Ze worden volgens een bepaald proces "schoongemaakt" en verliezen daardoor alle vitaminen en mineralen, die er aanvankelijk in zaten. Het zijn juist deze vitaminen en mineralen, die het lichaam nodig heeft om suiker goed te verwerken. Naast suiker zijn er ook nog verschillende zoetstoffen, die men als gezond aanprijst, maar zelfs nog veel slechter zijn. Voorbeelden hiervan zijn o.a. aspartaam en neotaam.

Alternatieven

Suiker is tegelijkertijd ook erg belangrijk voor je lichaam om te kunnen functioneren. Natuurlijke suikers zoals kokosbloesemsuiker of honing zijn ongeraffineerd en bevatten enorm veel voedingstoffen als vitamines en mineralen. Dit soort suikers geven je lichaam de nodige energie, maar zorgen voor veel minder hoge pieken in je bloedsuikerspiegel, een veel betere keuze dus, dan de ‘lege’ geraffineerde suikers. Laat je niet voor de gek houden door de ingrediënten op verpakkingen. Suiker heeft tientallen namen (bijvoorbeeld glucose en fructose) en zit in enorm veel kant en klaar producten. Het beste is zoveel mogelijk met echte verse voedingsmiddelen te gebruiken om slechte suikers te voorkomen. Wat je zult merken is dat je na een week tot enkele weken enorm veel energie gaat krijgen, beter gaat slapen en minder klachten als hoofdpijn of andere vage pijntjes gaat krijgen. Super toch?
Reactie plaatsen