Eet producten die niet voor een piek in je suikerspiegel zorgen

Eet producten die niet voor een piek in je suikerspiegel zorgen

De suikerspiegel van jouw bloed wisselt op elk moment van de dag. De suikerspiegel geeft de hoeveelheid glucose aan die opgelost is in het bloed. Normaal gesproken ligt die waarde tussen de vier en zes millimol per liter op nuchtere maag. Voor diabetes patiënten ligt de waarde boven zeven millimol.

Suikerspiegel en voeding

Het is van belang grote pieken in de bloedsuikerspiegel te vermijden, dat kan door de juiste voedingsmiddelen te kiezen. De opname van glucose in het bloed wordt gereguleerd door insuline. Als er teveel suikers in het bloed dreigen te komen wordt de glucose opgeslagen in de vetcellen, met name in de buikstreek. Met de volgende producten zal dan niet gebeuren:
  • suikerspiegelCitroen: Met verse citroenen en citroensap kun je de opname van vet in de vetcellen remmen, en citroen bevordert de regulering van de bloedsuikerspiegel.
  • Kaneel: Door kaneel te verwerken in jouw gerechten worden de insulinereceptoren gestimuleerd. Kaneel heeft ook een positieve invloed op de spijsvertering.
  • Bonen: Een goede bron van eiwitten en vezels. Daarnaast kun je met bonen de bloedsuikerspiegel reguleren en je bloeddruk verlagen. Naast de voedingswaarde van bonen zijn ze ook nog eens heel goedkoop. Als je bonen uit blik gebruikt kies dan voor bonen zonder toegevoegd zout.
  • Avocado: Een rijke bron aan enkelvoudig onverzadigde vetten. Onderzoek heeft uitgewezen dat mensen die “slechte vetten” vervangen met enkelvoudig onverzadigde vetten minder kans lopen op diabetes type 2. Als je vaak moe en lusteloos bent kan dat aan jouw bloedsuikerspiegel liggen. In geval van twijfel kun je het beste jouw bloedsuikerspiegel laten controleren bij de huisarts.
Reactie plaatsen