Wees niet zuinig met olijfolie

Wees niet zuinig met olijfolie

Het gebruik van olijfolie is letterlijk al zo oud is als de weg naar Rome. De oudste gegevens tonen aan, dat het al rond 4000 jaar voor onze jaartelling gebruikt werd. Rond 1200 voor christus brachten de Feniciërs de olijfboom naar Italië. olijfolieOlijfolie is er in meerdere vormen, zoals o.a. extra virgin, virgin en fijne virgin. Ons advies is om altijd voor extra virgin te kiezen, daar het de gezondste versie is. Extra virgin olijfolie is namelijk van de eerste persing, koudgeperst en bevat nooit meer dan 0,8 % zuur. Bovendien mogen er geen chemicaliën aan toegevoegd en mag het niet vermengd worden met geraffineerde olie. Olijfolie is één van de gezondste olie, die er is. Het enkelvoudig, onverzadigde vet is goed voor het cholesterol en vermindert de kans op hartziekte. Het bevat ook een hoog gehalte ijzer, wat goed is voor de opbouw van bepaalde enzymen, die het immuunsysteem stimule- ren. Ook is het een grote bron van antioxidanten, die naast het bestrijden van vrije radicalen in het lichaam, ook enorm goed voor huid en haar zijn. In veel landen waar olijfolie gemaakt wordt, wordt het dan als huid- en haarverzorgingsproduct gebruikt. Gebruik onverhitte olie dus in de sla, of als dip en heb je last van droog haar? Smeer s’avonds voor het naar bed gaan de olie in je haar en laat dit een nachtje trekken en voel de volgende morgen het resultaat!
Reactie plaatsen