Eet gefermenteerde groente
Gebruik zwarte peper
Wees niet zuinig met olijfolie
Eet lekker veel avocado's
Reinig je spijsverteringskanalen met vezelrijke voeding
Eet regelmatig verse kruiden
Eet producten die niet voor een piek in je suikerspiegel zorgen
Eet zoete aardappelen
[...]
Kwik is een extreem giftig metaal. Door menselijk handelen, vooral door de uitstoot van kolencentrales en het gebruik van vervuilende pesticides, komt kwik in de oceanen en binnenwateren terecht om daar – vooral in de vorm van het nog giftigere methylkwik – door vissen te worden opgenomen. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) waarschuwt consumenten en noemt kwik in haar top tien van chemische stoffen die de volksgezondheid bedreigen. Vooral zwangere vrouwen en (ongeboren) kinderen lopen extra veel risico. Methylkwik kan onder meer neurologische
schade veroorzaken aan het zenuwstelsel en de ontwikkeling van de hersenen bij foetussen verstoren. In de meeste vis, die bij de visboer te koop is, zit meer kwik dan de toegestane norm. De Europese Commissie is trouwens van plan deze normen aan te passen en de toegestane gehaltes te verhogen, voordelig voor de visindustrie, maar dus nadelig voor de gezondheid van de consument! In vis mag 0.5 – 1 mg/kg kwik zitten (in de VS ligt deze norm lager, daar mag maar 0.3 mg/ kg in vis zitten).