Eet zoveel mogelijk onbewerkte voeding

Eet zoveel mogelijk onbewerkte voeding

Er zijn helaas steeds meer kinderen die zich niet realiseren, dat een McNugget ooit begon als een kakelende kip. Kentucky Fried Chicken noemt zichzelf tegenwoordig KFC om het verband tussen dier en product te vervagen. Als de lijst ingrediënten van jouw maaltijd de lengte heeft van deze pagina wordt het tijd om over te stappen naar onbewerkte voeding.

Wat is “onbewerkte voeding”?

onbewerkte voedingIn feite gaat het om producten die zo dicht mogelijk bij de natuur staan. Verse groente en fruit, noten, een biefstuk in plaats van een knakworst etc. Kies voor bruine rijst, onbewerkte kokosbloesemsuiker en volkoren grondstoffen in plaats van geraffineerde producten. Als je niet meer kunt herkennen waar jouw eten vandaan komt is het waarschijnlijk bewerkt. Hoe meer producten worden verwerkt, gerijpt of gebleekt hoe meer schadelijke stoffen in jouw voedsel komen. Denk bijvoorbeeld aan agressieve schoonmaakmiddelen om grote ketels in de fabriek te reinigen.

Waarom is dat belangrijk?

Onbewerkte producten bestaan duizenden jaren en langer. Ons lichaam is afgestemd op die voedingsmiddelen en kan ze goed verteren. Bij bewerkte producten raakt jouw lichaam in de war, je kunt bepaalde stoffen niet afbreken waardoor je ziek kunt worden. Daarnaast geven onbewerkte producten je langer een voldaan gevoel. Ook gebruiken bewerkte producten de goedkoopste ingrediënten van de laagste kwaliteit, gooi er flink wat kruiden bij en je proeft het verschil toch niet meer. “Weet wat je eet” is een cliché maar het klopt wel. Kies zoveel voor onbewerkte producten en stel je eigen combinaties samen, verwerk voortaan alleen eerlijke ingrediënten in jouw maaltijden.
Reactie plaatsen