Eet gevarieerde voeding

Eet gevarieerde voeding

In de natuur wordt heel veel informatie gegeven door kleur. Mooie bloemen trekken insecten aan waarmee ze pollen verspreiden. Kleurrijke bessen worden opgepeuzeld door vogels die de zaadjes elders weer uitpoepen (te vaak op autoruiten). Daarnaast zijn er ook kleuren, waar dieren juist bang van zijn, die duiden op gif. Mensen kijken veel te weinig naar de kleur van voedsel, hoog tijd voor een opfriscursus! Gevarieerde voeding is gezond!

Gevarieerde voeding

gevarieerde voedingEigenlijk geven kleuren een indicatie van de samenstelling en voedingswaarde van eten. We gaan hierbij uit van natuurlijke kleuren van onbewerkte producten, producten met kleurstoffen tellen niet mee. Groene groenten scoren vaak het beste in termen van voedingswaarde, fruit in andere, vaak felle kleuren hebben veel suikers. Zo kun je door te kijken al een idee krijgen van de samenstelling. Door kleuren te variëren krijg je niet alleen meer  verschillende voedingsstoffen binnen, het ziet er ook nog eens veel leuker uit!

Meer kleuren, meer eten

Onderzoekers hebben ontdekt dat mensen meer M&M’s eten als er verschillende kleuren gemengd worden. Zelfs al is de smaak identiek, we willen toch “proeven”. Dat geldt ook voor gezonde voeding. Je eet meer erwten als er oranje stukjes wortel doorheen gemengd wordt. Als meer kleuren groente op het bord van jouw kinderen legt zullen ze ook meer groente eten! Naast de smaak van de afzonderlijke groenten is het verschil in kleur al genoeg om je eetlust te verhogen. Voeding met natuurlijke kleuren geven een indicatie van de samenstelling en maken eten leuker en lekkerder!
Reactie plaatsen