Wandel regelmatig in de natuur

Wandel regelmatig in de natuur

Een gezond lichaam bereik je met een combinatie van goede voeding en voldoende lichaamsbeweging. Je hoeft niet elke dag naar de fitness te gaan om gezond te bewegen. Wandel regelmatig in de natuur, dat is al een goede stap in de juiste richting!

Wandel regelmatig in de natuur

wandel regelmatigEen wandeling in de natuur is bevorderlijk voor lichaam en geest. Een stevige wandeling verbeterd de bloeddoorstroming, je spieren worden losser en de spijsvertering wordt geactiveerd. Daarnaast zijn de prikkels in de natuur zeer stimulerend voor de geest. De wind, alle geluiden in het bos, het samenzijn met de natuur werkt door in je hersenen. Daar heb je nog lang profijt van, ook als je weer op kantoor achter het bureau zit.

Hond uitlaten

Als je een hond hebt is regelmatig wandelen geen optie maar een verplichting. Als je in de binnenstad woont kom je vaak niet verder dan de straten om je heen. Rijd in het weekend naar een nabijgelegen bos en zoek de leukste losloop plekken op bij jou in de buurt. Je kunt daar samen met jouw hond heerlijk rondlopen in de vrije natuur. Je hoeft geen stok mee te nemen om te spelen met je hond, die liggen al voor je klaar!

Zoektochten met kinderen

Kinderen komen steeds minder buiten, ouders klagen dat ze teveel spelletjes spelen. Kinderen houden van spelen, ga samen op pad in het bos en houd een zoektocht. Ga op zoek naar planten en paddenstoelen die in dat seizoen bloeien, maak foto’s en volg diverse wandelroutes. Er zijn diverse apps om de route van de wandeltocht te registreren en te delen. Gebruik smart technologie op een slimme manier. Ook kun je op deze website een leuke wandelroute opzoeken! Ook zijn strandwandelingen buiten het zomerseizoen aan te raden. Het strand is dan niet druk en je kunt er lekker uitwaaien. Kinderen vermaken zich altijd wel op het strand!

Reactie plaatsen