Luister naar je lichaamssignalen

Luister naar je lichaamssignalen

Je kunt al de tips die je hier leest uit je hoofd leren maar het heeft helemaal gen zin als je niet naar je eigen lichaam luistert. Weet jouw lichaamssignalen te herkennen en pas jouw leefstijl indien nodig aan. Let wel op voor “valse” signalen die voor verwarring zorgen. Luisteren hoef je niet helemaal letterlijk te nemen, het is een combinatie van voelen, observeren en analyseren. Veel prikkels die jouw lichaam geeft vallen niet op omdat je er niet bewust bij stil staat. Dat is vaak goed, anders zou je stapelgek worden van jouw knipperende oogleden waardoor je een groot deel van de dag eigenlijk niets ziet…

Let eens bewust op de volgende lichaamssignalen

  • lichaamssignalenVeel mensen leiden aan vermoeidheid, terwijl ze toch lang genoeg slapen. Kijk dan eens naar jouw voedingspatroon, eet je tijdens de lunch veel koolhydraten zoals brood, aardappels of pasta gerechten?
  • Als jouw huid droog is kan dat te maken hebben met te weinig vocht in jouw lichaam, ook honger en hoofdpijn kan een gevolg zijn van te weinig water drinken.
  • Als jouw urine geel is drink je te weinig, die moet vrijwel transparant en reukloos zijn.
  • Door letterlijk te luisteren naar jouw lichaam hoor je misschien je maag rammelen. Ben je op een dieet? Te weinig eten kan je dik maken, als jouw maag roept, heeft het voeding nodig en geen verzadigde vetten of geraffineerde suikers!
  • Haaruitval kan een gebrek aan voedingsstoffen zijn of zelfs stress, sta daar even bij stil!
Luister naar jouw lichaam en maak aanpassingen in jouw leefstijl om je lichaam tevreden te houden. Dan zul je voortaan veel meer positieve geluiden horen.
Reactie plaatsen