Neem een huisdier

Neem een huisdier

Woon je op jezelf of maak je deel uit van een groot gezin? In beide gevallen kan een huisdier jou gezonder maken. Niet dat dieren een doktersdiploma hebben, maar er zijn genoeg andere redenen waarom een huisdier jouw gezondheid kan bevorderen.

Beweging

Een hond is de beste reden om in beweging te komen. Honden houden van lopen, rennen en spelen...met jou. Ze moeten dagelijks meermaals worden uitgelaten en ze houden van de natuur. Dat motiveert jou ook om meer te bewegen en lekker te ravotten met deze trouwe viervoeters. Houd wel een beetje rekening met jouw woonsituatie, op een kleine flat in de binnenstad zal een Duitse Herder zich niet helemaal thuis voelen.

Aandacht

Poezen hebben een aparte manier van affectie tonen. Je kunt het zo zien; mensen hebben een hond, maar een poes heeft jou. Als je die machtsverhouding kunt accepteren zal een poes je veel aandacht en liefde schenken. Ze zijn professionele slapers, maar als ze eenmaal wakker zijn genieten ze van jouw aandacht, en jij zult ook genieten.

Onthaasten dankzij een huisdier

huisdierVissen, knaagdieren en kleine reptielen kunnen jouw grote televisie vervangen. Door alleen maar te kijken naar deze dieren zul je enorm veel rust in je hoofd krijgen. Het stimuleert ook jouw verantwoordelijkheidsgevoel en kan jouw zelfvertrouwen een boost geven. Zorg voor een dier, en zorg voor jezelf. Let wel; een dier is geen excuus om je af te sluiten van menselijk contact. Wordt geen “kattenvrouwtje” die beter met de huisdieren om kan gaan dan met je naaste familie. Huisdieren geven je rust, aandacht en liefde, allemaal gevoelens die je in jouw leven goed kunt gebruiken.
Reactie plaatsen