Let op straling (EMF)

Let op straling (EMF)

Bijna iedereen heeft tegenwoordig een mobieltje. Zelfs kinderen lopen er de hele dag mee rond. Het lijkt allemaal onschuldig, maar is dit wel zo? Volgens de overheid is straling/ electro magnetische velden (EMF - Electro Magnetic Fields) ongevaarlijk. Maar meerdere studies hebben aangetoond, dat dit niet het geval is. Laten we allereerst kijken, wat de grootste veroorzakers van EMF zijn.

Hier een straling top 5:

  1. stralingElektrische velden - Dit zijn de velden die afkomstig zijn van alles wat spanning heeft; eigenlijk alles elektrisch, zoals lampen, elektrische bedrading, verlengsnoeren, elektrische apparaten en stopcontacten.
  2. Magnetische velden - Deze velden kunnen optreden wanneer er een onbalans in de elektrische bedrading is en rond elektrische motoren, zoals de motor in de koelkast. Een grote bron van magnetische velden is de stroommeter in je meterkast. Maar zelfs een electrische wekkerradio kan enorme velden opwekken.
  3. Hoogspanningsleidingen - Zowel boven- als ondergronds.
  4. Loodgieterswerk - Ja zelfs oud metalen leidingwerk dragen vaak een stroom.
  5. Draadloze communicatie - Dit omvat draadloze stroommeters (zogenaamde smart meters), mobiele telefoons, zendmasten, draadloze routers en draadloze telefoons. De meeste van deze soorten technologieën stellen ons bloot aan zowel elektrische- als magnetische velden.
Er zijn talloze studies over de gevaren hiervan gedaan. Ik zal er hier een aantal vermelden, maar adviseer je om zelf onderzoek er naar te doen om zo treffende maatregelen te nemen.
  • Zweedse studies tonen aan, dat het gebruik van mobieltjes de kans op hersen tumoren verhoogt: archium
  • Onderzoek naar veiligheid van wifi: ncbi
  • Studie van het Internationale Agentschap voor Kankeronderzoek (IARC) toont aan, dat er een verband kan zijn tussen de vorming van kanker en het gebruik van mobieltjes: IARC
Reactie plaatsen