Gebruik zeezout

Gebruik zeezout

Je hoort vaak, dat zout niet goed voor je is. In de jaren 70 van de vorige eeuw is er zelfs een wereldwijde campagne gevoerd, om zout deze slechte naam te geven. Zout-arme diëten zijn hier een populair product van geworden. Maar is dat hele verhaal eigenlijk wel waar?

Geschiedenis

Nee, integendeel. Zout is een enorm belangrijk bestandsdeel van voeding. Sterker nog, zonder zout kan je niet leven. Het woord salaris vindt zelfs zijn oorsprong in het woordje sal, omdat de Romeinen in zout werden uitbetaald. Afrikaanse en Europese handelsreizigers verruilden een ons zout tegen een ons goud. Zout was dus letterlijk zijn gewicht in goud waard!

Gebruik zeezout

gebruik zeezoutOngeraffineerd natuurlijk zout is belangrijk voor veel biologische processen. Zout is een belangrijk onderdeel van bloedplasma, lymfatische vloeistof, extracellulaire vloeistof en zelfs vruchtwater. Het transporteert voedingsstoffen in en uit je cellen. Het onderhoudt en reguleert de bloeddruk Het verhoogt de gliacellen in je hersenen, die verantwoordelijk zijn voor creatief denken en planning op lange termijn. Het helpt je hersenen te communiceren met je spieren, zodat je je kunt verplaatsen op aanvraag via natrium-kalium-ion-uitwisseling. Meer dan 80% van het zout wat we eten, krijgen we binnen via zogenaamd processed food. Dit zout is nagenoeg altijd het slechte geraffineerde zout. Dit zout wordt met een temperatuur van boven de 650 graden celsius gedroogd, en deze overmatige hitte alleen al, verandert de natuurlijke chemische structuur van het zout. Het gebruik van zeezout is dan ook enorm gezond! Neem dus altijd ongeraffineerd zout. Gebruik zeezout of himalayazout.
Reactie plaatsen