Drink voldoende water!
Pas op met geurtjes
Vermijd BPA's!
Luister naar je lichaamssignalen
Zorg goed voor je darmflora
Kijk uit voor candida
Drink gezonde thee
Neem af en toe een colloïdaal zilver kuur
[...]
Ongeraffineerd natuurlijk zout is belangrijk voor veel biologische processen. Zout is een belangrijk onderdeel van bloedplasma, lymfatische vloeistof, extracellulaire vloeistof en zelfs vruchtwater. Het transporteert voedingsstoffen in en uit je cellen. Het onderhoudt en reguleert de bloeddruk Het verhoogt de gliacellen in je hersenen, die verantwoordelijk zijn voor creatief denken en planning op lange termijn. Het helpt je hersenen te communiceren met je spieren, zodat je je kunt verplaatsen op aanvraag via natrium-kalium-ion-uitwisseling. Meer dan 80% van het zout wat we eten, krijgen we binnen via zogenaamd processed food. Dit zout is nagenoeg altijd het slechte geraffineerde zout. Dit zout wordt met een temperatuur van boven de 650 graden celsius gedroogd, en deze overmatige hitte alleen al, verandert de natuurlijke chemische structuur van het zout. Het gebruik van zeezout is dan ook enorm gezond!
Neem dus altijd ongeraffineerd zout. Gebruik zeezout of himalayazout.