Gebruik natuurlijke verzorgingsproducten

Gebruik natuurlijke verzorgingsproducten

De producten die we dagelijks voor onze lichamelijke verzorging gebruiken, zitten vaak vol met giftige stoffen. Zo worden vaak veel kunstmatige kleurstoffen, synthetische geurtjes, petroleum-derivaten, emulgatoren, bewaarmiddelen en oplosproducten gebruikt. Zo zijn er meer dan 800 stoffen goedgekeurd, die in combinatie met andere stoffen of met elkaar, kankerverwekkend kunnen zijn. De Amerikaanse voedsel- en warenautoriteit ontdekte dat 37% van de door hen geteste cosmeticaproducten,  deze potentieel kankerverwekkende stoffen bevatte! Gebruik daarom altijd natuurlijke verzorgingsproducten!

Synthetisch

Sodium lauryl sulfaat is een synthetische stof die gebruikt wordt om shampoos en dergelijke te laten schuimen. Naast het feit dat het (oog) irritaties, jeuk, haarverlies en allergische reacties kan veroorzaken, is het ook een mutagene stof, wat wil zeggen dat het DNA kan beschadigen en in de celkern kan veranderen (muteren).

Gebruik natuurlijke verzorgingsproducten

natuurlijke verzorgingsproductenHet alternatief voor dit soort producten zijn biologische cosmetische producten, waar dit soort stoffen niet in voor mogen komen. Andere alternatieven zijn om natuurlijke oliën te gebruiken voor haar en huidverzorging. Denk daarbij bijvoorbeeld aan olijfolie en arganolie, ook dit zijn natuurlijke verzorgingsproducten.Tip: smeer alleen op je huid wat je ook kunt eten!
Reactie plaatsen