Doe ontspannende oefeningen

Doe ontspannende oefeningen

De moderne leefstijl staat bol van de prikkels. We krijgen veel meer informatie binnen dan voorheen, via de omgeving, technologie, familie en vrienden etc. Soms moet je even rust nemen en ontspannen. Je kunt voor de televisie hangen met een zak chips maar dat geeft geen echte rust. Door regelmatig ontspannende oefeningen uit te voeren vind je innerlijke rust en zal jouw lichaam ook sterker worden.

Meditatie

Mediteren kun je op verschillende manieren uitvoeren. Je kunt dat samen doen, bijvoorbeeld in een meditatie groep. Daar is weinig afleiding en iedereen heeft hetzelfde doel. De rust van de mensen om je heen zal ook uitstralen naar jezelf. Of je daarbij diep wilt gaan in de chakra’s en andere “zweverige” aspecten is helemaal aan jou. Meditatie is bewust worden van je lichaam en je geest, het is daarmee een heel persoonlijk proces. De wierook en “oooohhhhhmmmmm” geluiden zijn beproefde middelen om rust te bereiken, maar zeker geen vereiste. ontspannende oefeningen

Thuis ontspannende oefeningen doen

Als je thuis onderdeel uitmaakt van een druk gezin is ontspannen een uitdaging op zich. Probeer dan met je partner afspraken te maken, laat je partner bijvoorbeeld de kinderen meenemen naar het park en neem even helemaal tijd voor jezelf. Zoek ook naar kleine rituelen tijdens een normale dag. Maak bijvoorbeeld een kop thee met theebladeren, maak water rustig heet, schenk het over de bladeren, laat het trekken, giet het over een zeefje schenk het in een mooie kop. Even tien minuten een ritueel stap voor stap afwerken zonder berichtjes te lezen op je smartphone of de post door te nemen.
Reactie plaatsen