Doe de bonenmix de avond er voor in een ruime pan met water en laat deze 12 uur weken.
Bereiding:
Spoel ze na het weken goed af en doe ze vervolgens in een pan met 1 liter water en breng deze aan de kook. Voeg zout naar smaak toe. Draai het gas terug naar een middelgrote vlam, zodra de bonen koken. Laat ze vervolgens 60 minuten koken. Schil ondertussen de zoete aardappelen en snij deze in blokjes.Snij de uien in kleine stukjes en fruit ze in een koekenpan met wat olijfolie en een theelepel van de bocadillo kruiden. Pers de knoflookteentjes en voeg deze ook toe. Zodra de uitjes mooi goudbruin zijn, kan de pan van het vuur.Als de bonen 60 minuten gekookt hebben, voeg dan de zoete aardappel toe en laat vervolgens nog eens 20 minuten koken. Neem daarna de pan van het vuur en voeg de cayennepeper en bocadillo kruiden toe ( hoeveelheid naar eigen smaak ). Mix het geheel met de staafmixer tot er een mooie gladde massa ontstaat. Roer vervolgens de gebakken uitjes er doorheen. Wie van extra pittig houdt, kan optioneel nog een chili pepertje mee koken.Eet smakelijk!