Romige broccolisoep
Romige broccolisoep

Romige broccolisoep

Broccoli is een ware vitaminebom, er zitten namelijk 5 vitaminen in, te weten vitamine A, B, C, E en K. Daarnaast bevat het de mineralen calcium, kalium, fosfor, betacaroteen, zink, ijzer en koper. Maar vooral de vitamines A, C en E zijn belangrijk; het zijn namelijk de sterkste antioxidanten onder de vitaminen. Ongeveer 500 gram broccoli 1 aardappel 1 ui Kaas (soort naar wens) Crème fraîche Scheutje olijfolie Snufje peper en zout 2 blokjes veganistische groentebouillon 1 liter water Kaasrasp Staafmixer

Bereiding:

Schil en snijd de aardappel in stukjes. Snijd de broccoli in roosjes en snipper de ui fijn. Doe de olijfolie in een soeppan en verwarm deze. Fruit het uitje in de olie en voeg daarna de broccoli, de aardappelstukjes, de bouillonblokjes (verkruimeld) en het water toe. Kook dit ongeveer 15 minuten en neem dan de pan van het vuur. Schep 2 broccoliroosjes uit de pan en en snijd deze in fijne stukjes. Pureer de inhoud van de pan met de staafmixer tot er een gladde soep ontstaat. Breng het geheel op smaak met peper en zout en voeg ook de fijngesneden broccoliroosjes toe. Serveer de soep in een kom, rasp er wat kaas over en voeg een schepje crème fraîche toe als finishing touch. Bon appétit!  
Reactie plaatsen