Surinaamse Pindasoep
pinda's

Surinaamse Pindasoep

Deze soep heeft wereldwijd inmiddels vele versies, maar vindt zijn oorsprong in Afrika. Hier het recept van een pittige, Surinaamse versie!

Benodigdheden 4 personen:

1,5 liter groentebouillon
200 gram pindakaas
150 Surinaamse pindakaas (pittig)
1 grote aardappel (ongeveer 300 gr.) in blokjes
150 gram sperzieboontjes in kleine stukjes (3 cm)
2 teentjes knoflook
1 bosje peterselie
1 bakje taugé
5 pimentkorrels (tot poeder fijngemaakt)
2 laurierblaadjes
1 grote ui (versnipperd)
1 tomaat (in stukjes)
1 bakje gebakken uitjes (kant en klaar gekocht)
2 eetlepels olie
Zout
Staafmixer

Surinaamse pindasoep

Bereiding:

Maak de 1,5 liter groentebouillon. Neem nu een andere, grote soeppan en verhit er 2 eetlepels zonnebloemolie in. Bak de ui, de uitgeperste knoflook, tomaat en de aardappelblokjes kort op een middelhoog vuur.
 Voeg nu de bouillon er bij en breng aan de kook. Laat zachtjes koken tot de aardappelblokjes gaar zijn. Pureer het geheel tot een glad geheel. Als je verse sperzieboontjes gebruikt, voeg deze dan nu toe. Uit pot of diepvries kan je dat later doen. Doe de 2 laurierblaadjes er ook bij en laat zo’n 5 minuten zachtjes koken.

Voeg nu de pindakaas toe en blijf roeren tot er een mooie romige soep ontstaat. Voeg als laatste een flinke hand taugé toe en laat nog zo’n 2 minuten zachtjes koken. Breng het op smaak met wat zout en serveer het in een grote kom met wat fijngehakte peterselie en gebakken uitjes als topping.

*Als je van pittig houdt, kun je de verhouding tussen de gewone en Surinaamse pindakaas natuurlijk aanpassen, ditzelfde geldt ook als je juist niet zo van pittig houdt.

Eet smakelijk!