Chilipepertje Verse Thaise basilicum (mocht je dit niet kunnen vinden, neem je de gewone versie)
Limoen (eventueel naar smaak wat druppels)
Overige ingrediënten:
300 gram shiitake paddenstoelen (of kastanjechampignons naar wens)
1 wortel
1 paksoi
Halve savooiekool
1 ui
150 gram edamame boontjes (eventueel vervangen door sperzieboontjes)
400 gram rijstnoedels
Bakje kiemgroenten
(De overige ingrediënten kan je natuurlijk ook invullen zoals je wilt, eigenlijk kunnen alle soorten groente er wel in. Dus als je liever chinese kool i.p.v. paksoi eet, is dat geen probleem! Ook kun je naar wens toevoegen en weglaten wat je wilt natuurlijk)
Bereiding:
Bouillon:
Doe het scheutje sesamolie in een grote soeppan en fruit hier de ui en geperste knoflook in. Voeg vervolgens het water, de (verkruimelde) bouillonblokjes en de overige bouillon ingrediënten toe. Laat het geheel 20 minutenkoken en zeef dan de bouillon. Doe de bouillon terug in de pan en laat deze even rusten.
Groenten & paddestoelen:
Snijd de paksoi, de savooiekool, de boontjes en de wortel in stukjes en was deze goed. Snipper de ui. Kook de groenten samen met de kiemgroenten (ik heb voor mungobonen kiemetjes gekozen) 5 minuten en giet deze dan af. Voeg de groenten vervolgens bij de bouillon. De paddenstoeltjes bak ik het liefst, omdat ik ze dan beter vind smaken, maar dat is natuurlijk persoonlijk, je kunt ze ook meekoken. Als de paddenstoelen gaar zijn, deze ook toevoegen aan de bouillon en dan het geheel nog eens 3 minuten koken.
Noedels:
Kook de noedels 5-6 minutenof volgens de verpakking. Giet ze af in een vergiet en blus ze dan af in een schaal ijskoud water.
Toppings:
Was en snijd de bosui, koriander, basilicum en het pepertje in kleine stukjes.
Serveren:
Leg een bosje noedels in een soepkom, schep de groente en bouillon erover heen en voeg als laatste de toppings toe. Voeg naar smaak wat peper, zout, limoensap en de sojasaus toe. Heerlijk genieten van een kopje zelfgemaakte Vietnamese Pho soep, eet smakelijk!