Portugese Caldo Verde - vegetarisch/ vegan
Palestijnse olijfoliesoep
Verse aspergesoep met peterselie
Vietnamese Pho noedelsoep
Romige broccolisoep
Pompoensoep
Zuid Amerikaanse zoete aardappel bonensoep
Surinaamse Pindasoep

Zorg dat je genoeg asperges hebt om 1,2 kilogram schoongemaakte asperges over te houden. Ik schil de asperges 2 maal, om er zeker van te zijn geen draderige stukjes in de soep over te houden. Schil ze van vlak onder kop tot onderaan. Het onderste harde stuk van de asperge wordt natuurlijk (ruim) verwijderd. Snijd vervolgens de asperges in stukjes van ongeveer 2 centimeter en kook deze zo'n 15 a 20 minuten met wat biologisch zeezout (ik gebruik nooit te veel zeezout, mensen kunnen dit immers zelf nog toevoegen aan hun kom). Je kunt eventueel ook wat asperges overhouden buiten de 1,2 kilogram om. Snijd ze in kleine stukjes en kook ze apart. Deze zijn om later aan de soep toe te voegen, als je van een bite houdt. Prik af en toe met een vork in de asperges om te zien of ze al zacht zijn. Zodra ze zacht genoeg zijn, neem je de pan van het vuur. Voeg naar smaak wat peper en fijngesneden krulpeterselie toe (ik gebruik niet alleen de blaadjes van de peterselie, ook de takjes gebruik ik het bovenste deel van. ze bevatten enorm veel smaak en zijn ook nog eens gezond!). Mix het geheel met de staafmixer tot een mooie romige soep. Voeg daarna de kleinere stukjes gekookte asperge toe. Serveer met een takje peterselie. Eet smakelijk!
