Vandaag wil ik een recept met jullie delen van een van mijn favoriete soepen, Palestijnse olijfoliesoep. De basis voor deze soep zijn linzen, olijfolie en een selectie heerlijke kruiden en is geschikt voor veganisten.
Benodigdheden Palestijnse olijfoliesoep voor 4 personen
250 gram rode linzen
1 middelgrote ui
2 middelgrote aardappelen
1 liter groentebouillon
tomatenpuree
olijfolie
2 teentjes knoflook
komijnpoeder
chilipoeder
koriander
zout
zwarte peper
staafmixer
Citroen (optioneel)
Spaanse peper (optioneel)
Bereiding
Was de rode linzen en doe deze samen met de groentebouillon (blokjes of poeder) in een pan met 1 liter water. Schil de aardappelen en snijdt deze in stukken van gelijke grootte en voeg deze bij de pan met linzen. Breng de pan aan de kook en kook deze vervolgens tot de aardappels en linzen gaar zijn (matig het vuur zodat de pan niet overkookt!). Schil en snijdt de ui in stukjes en bak deze in een koekenpan met wat olijfolie. Pers de teentjes knoflook uit en bak mee met de ui. Voeg hier wat chilipoeder, komijn, peper en zout aan toe en bak tot de ui glazig is. Als je een wat pittigere soep wilt, bak dan ook wat Spaanse peper mee!
Zodra de linzen en aardappel gaar zijn, doof je het vuur en voeg je de ui, tomatenpuree, koriander en een flinke scheut olijfolie toe (dit mag gerust 0,2 liter zijn, het is immers olijfoliesoep). Mix het geheel met de staafmixer tot je een gladde, romige soep krijgt. Serveer de soep in een soepkom en garneer met wat blaadjes verse koriander. Je kunt er optioneel nog wat citroensap aan toevoegen. Eet smakelijk!
Deel dit gerecht met vrienden en familie als het je bevalt! Mocht je vragen hebben naar aanleiding van dit recept, neem dan gerust contact met ons op!