250 g gedroogde zwarte bonen (Terrassana)
1 potje mais (230 gram)
Lente ui (6 stengels)
2 avocado’s
180 gram bio gegrilde rode paprika’s (uit pot)
Sap en rasp (zest) van 1 bio limoen
2 groene bio chilipepers (zaadlijst verwijderen)
4 tomaten
Verse basilicum (of koriander)
Verse peterselie
Gemengde kiemen
Dressing:
6 el Biologische yoghurt
3 el Biologische mayonaise (vol)
2 tenen knoflook
Voorbereiding:
Zet de avond voor de bereiding de bonen in ruim water en laat deze weken.
Bereiding:
Kook de bonen 1,5 tot 2 uur in ruim water. Laat de bonen vervolgens uitlekken en zet ze apart om af te koelen. Snijd de avocado, lente ui, gegrilde paprika’s, tomaten, groene
chilipepers in kleine stukjes en voeg ze samen met de zwarte bonen en mais in een schaal. Kruiden naar wens fijnsnijden en samen met het sap en zest van de limoen toevoegen aan het mengsel. Goed mengen, naar wens de dressing toevoegen en het geheel decoreren met wat kruiden en kiemen. Een eenvoudige ,maar heerlijk gezonde salade!
Door
Hans
op
20 Apr 2018
Hallo daar
Prachtig initiatief van jullie!
Over bonen, kan ik die net als de mais gewoon in blik of glas kopen. Ik las dat dat soort eten wel goed is om voorbereid te kopen. Wat raad je aan om botgroei te stimuleren. Dank je wel , en een fijne dag gewenst.
Hans
Reageren
Door
Laura
op
28 Apr 2018
Dag Hans,
Sorry voor de late reactie!
Bonen uit glas zijn prima (liefst biologisch) maar bonen uit blik kunnen schadelijke stoffen bevatten door het laagje plastic aan de binnenkant.
Belangrijke voedingsstoffen voor je botten zijn met name: calcium, vitamine D en K en magnesium. Sowieso zijn mineralen in het algemeen erg belangrijk voor gezonde botten.
Succes ermee!
Hans
op 20 Apr 2018Laura
op 28 Apr 2018