Arabische bietensalade
Arabische bietensalade

Arabische bietensalade

Naast ons recept van bietensalade wilde ik ook een Arabische bietensalade met je delen. Net zo gezond, maar door het gebruik van bepaalde kruiden en het kort roerbakken, net even iets anders!

Arabische bietensalade

Als je op het internet zoekt, zul je meerdere versies van een Arabische bietensalade vinden. Soms zijn het zelfbedachte recepten, maar het kan ook zijn dat de recepten afkomstig zijn uit verschillende Arabische landen. Dit recept heb ik zelf samengesteld met verschillende recepten als inspiratie.

Benodigdheden voor 2 personen

1 middelgrote rode biet in blokjes gesneden 1 middelgrote (rode) ui fijngesneden 1 uitgeperst teentje knoflook 1 tl. komijnzaad 1 handje fijngehakte verse peterselie 1 handje fijngehakte verse koriander Het sap van een halve citroen Scheutje olijfolie 1 handje zonnebloempitten (eventueel vervangen door fijngehakte walnoten) Een half chili pepertje fijngehakt 1 fijngehakt bosuitje

Bereiding

Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan en voeg de rode biet, ui, chilipeper en zonnebloempitten toe. Roerbak dit zo'n 3 minuten en voeg vervolgens de uitgeperste knoflook en komijnzaad toe. Roerbak dit nogmaals zo'n 3 minuten en neem dan de pan van het vuur. Gooi de inhoud van de pan op een bordje met keukenpapier, om zo wat overtollige olie kwijt te raken. Laat het geheel afkoelen. Als het voldoende afgekoeld is, doe je het geheel in een schaaltje en voeg je de peterselie, koriander, het bosuitje en wat peper en zout toe. Schep alles goed om. Besprenkel het ten slotte met wat olijfolie en citroensap en zet het vervolgens in de koelkast tot je het gaat serveren. Besaha (eet smakelijk)!!
Reactie plaatsen