Page content

Adukiboon salade met zeekraal & feta

Ingrediënten voor 2 personen:

300 gr. gedroogde adukibonen
2 handjes zeekraal
Gemengde salade
30 gram verse schapenfeta
Een handje koriander, basilicum en peterselie
2 stengels bosui
Geschaafde amandelen

Voor de dressing:
1 eetlepel citroensap
snufje zout (zee- of himalaya zout)
snufjezwarte peper
extra vierge olijfolie

Adukiboonsalade

Voorbereiding:

Week de adukibonen een nacht van te voren volgens het recept op de zak.

Bereiding:

Kook de bonen ongeveer 35 minuten tot ze beetgaar zijn (niet te hard maar zeker niet te zacht). Ondertussen snijd je de kruiden en bosui fijn,. Doe dat laatste ook met de schapenfeta. Maak een dressing van citroensap, olie, zout & peper.Giet de bonen af en spoel na met koud water. Laat ze nog even staan. Verhit een kleine wok met wat kokosolie of ghee (liever geen olijfolie) en wok de zeekraal 2 minuten. Voeg alle ingrediënten bij elkaar en garneer met geschaafde amandelen. Voilá, een heerlijke en gezonde maaltijd!

Comment Section

0 reacties op “Adukiboon salade met zeekraal & feta

Plaats een reactie


*