Courgette pasta met tomatensaus (raw)
Courgette pasta met tomatensaus (raw)

Courgette pasta met tomatensaus (raw)

Dit is de tomatensaus versie van het recept Courgette pasta met pesto. 2 courgettes 250 gram tomaten 4 zongedroogde tomaten 5 groene olijven 5 zwarte olijven Klein stukje Parmezaanse kaas (deze kaas wordt met rauwe melk gemaakt) 1 teentje knoflook 5 basilicumblaadjes 1 takje oregano (of een eetlepel gedroogd) 1 a 2 sjalotjes (afhankelijk van de grote) Scheutje olijfolie Scheutje donkere balsamico Snufje peper & zout Blender of staafmixer Julienne snijderCourgette pasta Voor de bereiding van de courgette pasta, zie recept Courgette pasta met pesto.Ontvel de tomaten zonder deze te verwarmen. Dat is misschien wat lastiger, maar toch wel te doen met een scherp mes (wel voorzichtig zijn). Het handigste is om ze in 4 parten te snijden, op hun vel op de snijplank te leggen en ze van één zijde naar de andere kant van het vel los te snijden, probeer zo veel mogelijk van het "vlees" mee te snijden.Doe de ontvelde tomaten met een scheutje olijfolie in de blender (of het bakje van de staafmixer) en mix tot er een gladde saus ontstaat.Giet de saus uit in een schaaltje. Doe vervolgens de rest van de ingrediënten, met uitzondering van de sjalotjes, allemaal in de blender en mix tot er een tapenade-achtige substantie ontstaat. Roer dit geheel in de tomatensaus.Snijd de sjalotjes fijn en voeg deze ook toe.Serveer de saus op een bedje van courgette pasta, met eventueel nog wat extra Parmezaanse kaas erover.Buon appetito!
Reactie plaatsen