2 courgettes
250 gram tomaten
4 zongedroogde tomaten
5 groene olijven
5 zwarte olijven
Klein stukje Parmezaanse kaas (deze kaas wordt met rauwe melk gemaakt)
1 teentje knoflook
5 basilicumblaadjes
1 takje oregano (of een eetlepel gedroogd)
1 a 2 sjalotjes (afhankelijk van de grote)
Scheutje olijfolie
Scheutje donkere balsamico
Snufje peper & zout
Blender of staafmixer
Julienne snijder
Bereiding:
Voor de bereiding van de courgette pasta, zie recept Courgette pasta met pesto.
Ontvel de tomaten zonder deze te verwarmen. Dat is misschien wat lastiger, maar toch wel te doen met een scherp mes (wel voorzichtig zijn). Het handigste is om ze in 4 parten te snijden, op hun vel op de snijplank te leggen en ze van één zijde naar de andere kant van het vel los te snijden, probeer zo veel mogelijk van het "vlees" mee te snijden.
Doe de ontvelde tomaten met een scheutje olijfolie in de blender (of het bakje van de staafmixer) en mix tot er een gladde saus ontstaat.
Giet de saus uit in een schaaltje. Doe vervolgens de rest van de ingrediënten, met uitzondering van de sjalotjes, allemaal in de blender en mix tot er een tapenade-achtige substantie ontstaat. Roer dit geheel in de tomatensaus.
Snijd de sjalotjes fijn en voeg deze ook toe.
Serveer de saus op een bedje van courgette pasta, met eventueel nog wat extra Parmezaanse kaas erover.
Buon appetito!