Kikkererwt en pompoen kokos curry
Groenten-aardappel ovenschotel
Tajine
Kapsalon shoarma van oesterzwam
Homemade pizza!
Mexicaanse bonenschotel
Adas Polo - Iraans linzen en rijstgerecht met “Kipstukjes”

Snijd 1 van de uien samen met de knoflook, peper en gember in kleine stukjes en doe deze in de keukenmachine. Maal dit tot een mooie pasta. Verwarm een beetje kokosolie in een hapjespan en bak de pasta een aantal minuten met wat zeezout. Voeg vervolgens de kurkuma, komijn en masala toe. Bak dit nog een minuut, tot de kruiden goed vermengd zijn met de pasta. Nu kun je de andere fijngehakte ui, de kikkererwten en de pompoen erbij doen (persoonlijk vind ik de hokkaido pompoen het lekkerst, maar je kunt natuurlijk ook de butternut kiezen) . Mix het geheel goed door elkaar en voeg dan de kokosmelk en groentebouillon toe. Roer het geheel goed door elkaar en breng het aan de kook. Draai zodra het kookt het gas laag en laat het zachtjes nog zo'n 30 minuten koken, totdat de pompoen zacht en de saus dik wordt. Voeg dan als laatste de baby spinazie, een handje koriander en het sap van een halve limoen toe en laat dit nog even zachtjes doorkoken tot de spinazieblaadjes slap zijn. Serveer het geheel met wat rijst naar keuze en/ of naanbrood. Eet smakelijk!
