Een ovenschotel is een makkelijke manier om een heerlijke maaltijd op tafel te zetten. Vandaag een heerlijk en makkelijk recept voor een ovenschotel met gemixte groenten en aardappels, met verse kruiden en olijfolie.
Ovenschotel ingrediënten (3 a 4 personen)
500 gram vastkokende aardappels
1,5 paprika in stukjes (kleur naar keuze)
1 grote ui in stukjes
250 gram kastagne champignons in halfjes
1 courgette in stukjes
10 cherry tomaatjes
olijfolie
oregano
rozemarijn
1 chili pepertje
Bereiding
Was de aardappels goed en borstel ze eventueel af, ze worden namelijk niet geschild! Snijd de aardappels in partjes en kook ze vervolgens halfgaar met wat zout (ongeveer 10 minuten koken). Neem een middelgrote ovenschaal en vul deze met een bodempje olijfolie. Vul de schaal met de ui, paprika, champignons, courgette en de cherry tomaatjes. Schep het geheel even door, zodat alles goed in de olie zit. Bestrooi het geheel met zeezout, peper, fijngehakte peterselie en de oregano. Plaats in het midden een klein chili pepertje. Leg de voorgekookte aardappelpartjes boven op de groenten en besprenkel ze met wat olijfolie. Strooi er wat zeezout en peper overheen en tot slot de takjes rozemarijn. Zet de schaal zo'n 50 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden. Eet smakelijk!