Banaan-wortel-pecanbrood
Haverkoekjes
Spelt quiche
Bananenpannenkoek
Zelf speltbrood bakken
4 eieren
200 gram (zongedroogde) tomaten
1 grote ui
1 prei
1 paprika
1 teentje knoflook
200 gram geraspte kaas (soort naar keuze)
150 ml crème fraîche
Snufje peper en zout
Oregano
Tijm
Basilicum
Scheutje olijfolie
De vulling:
Snijd de ui, prei, paprika en de (zongedroogde) tomaatjes klein. Bak de prei, ui,paprika samen met de uitgeperste knoflook in een scheutje olijfolie voor. Klop de 4 eieren los en klop er vervolgens de crème fraîche, basilicum, oregano, tijm en de peper en zout doorheen. Bestrooi vervolgens de bodem van met `1/3 geraspte kaas. Giet er het mengsel van ei en crème fraîche in. Doe vervolgens de gebakken groente en de tomaatjes erin met nog 1/3 kaas erin en verdeel het goed. Bestrooi de bovenkant met de overgebleven kaas en zet de vorm in een op 190 graden, voorverwarmde oven. De baktijd is ongeveer 35-40 minuten. (Tip: Welke groente je ook kiest, zorg ervoor dat de wat nattere groente goed uitgelekt zijn). Bon appetit!