Gebruik regelmatig magnesium

Gebruik regelmatig magnesium

Magnesium behoort tot de meeste belangrijke mineralen die je lichaam nodig heeft. Helaas krijgen de meeste mensen er te weinig van binnen, daarnaast scheiden we het teveel uit door ongezonde voeding. Het is dus verstandig om het gehalte op peil te houden middels gezonde voeding en eventueel voedingssupplementen.

magnesiumMagnesium en calcium

Magnesium en calcium hebben een tegenovergestelde werking. Door deze twee stoffen in balans te houden kan jouw lichaam beter functioneren. Magnesium staat bekend als stress verlagend en helpt tegen onrust en laat je sneller inslapen. Per dag heb je er ongeveer tussen de 250 en 350 milligram van nodig. Het mag ook wat meer zijn.

Tekort aanvullen

Als je een er een tekort aan hebt is kelp poeder een goed product om dit tekort aan te vullen. Kelp is een zeewier, je kunt deze kopen in poedervorm, maar het wordt ook verwerkt in een aantal producten waaronder kelp pasta (Italiaanse pasta, niet om je tanden mee te poetsen). Daarnaast hebben zeewier en algen ook veel andere voedingsstoffen die goed zijn voor jouw lichaam. Ook zijn noten er een goede bron voor. Bewerkte voedingsmiddelen, frisdrank en andere fabrieksproducten verhogen de afscheiding van magnesium. Als je dus veel van dit soort producten eet en drinkt zul je er sneller een tekort aan hebben. Er zijn verschillende symptomen van een tekort waarvan lusteloosheid, onrust, oogtrillingen en slecht slapen. De meeste magnesium bevindt zich in de botten van jouw lichaam.
Reactie plaatsen