Vermijd producten die hormonen in de war gooien

Vermijd producten die hormonen in de war gooien

Het is voor elk lichaam al een hele opgave om de hormoonhuishouding in bedwang te houden. Er zijn veel factoren en perioden in je leven, die invloed uitoefenen op jouw hormonen. Probeer daarom zoveel mogelijk externe factoren te vermijden met een negatieve uitwerking op jouw hormonen. Op pubertijd heb je weinig invloed, een plastic flesje kun je makkelijk laten staan.

Pesticiden

hormonenOf de smaak van bespoten of onbespoten anders is kun je over twisten (ik proef het!), dat pesticiden niet gezond zijn staat vast. Over de hoeveelheid pesticiden die “ongezond” zijn, kan nog niemand uitsluitend over oordelen, “zo min mogelijk” is het beste advies. Eet daarom zoveel mogelijk producten van biologische tuinbouw waar geen pesticiden worden gebruikt, of plant je eigen moestuintje! In bewerkt voedsel ken je niet de herkomst van de ingrediënten, dus vermijd deze zoveel mogelijk. Hogere concentraties van pesticiden kunnen niet alleen kanker veroorzaken, ze kunnen ook leiden tot obesitas en gluten allergie.

BPA in flessen en hormonen

BPA is een gevaarlijke stof, die in veel plastic flessen en verpakkingen voorkomt. Het is al verboden om BPA te gebruiken in verpakkingen van babyvoeding. De BPA kan in het voedsel komen door langdurig blootstellen onder bepaalde temperaturen, bijvoorbeeld een flesje water in het magazijn van de supermarkt. Dit BPA kan jouw hormoonhuishouding danig in de war brengen en de aanmaak van vetcellen stimuleren. Je leest het goed; water drinken uit een fles kan je dik maken!
Reactie plaatsen