Vermijd Monosodium Glutomaat, E 621!

Vermijd Monosodium Glutomaat, E 621!

Er bestaat een grote kans -dat je zonder het te beseffen- heel vaak voedsel eet, waar E 621 in zit. E 621 is een chemische variant van Ve Tsin. Ve Tsin komt oorspronkelijk uit Japan en word gemaakt van gefermenteerd zeewier. De chemische variant wordt o.a. gewonnen uit gluten en is ook bekend onder de namen MSG (monosodium glutamaat), mononatrium glutamaat, glutamaat, glutamaatzuur, gehydrogeneerde eiwitten en gistextract. Een van de redenen om er zoveel namen aan te geven, is dat de voedingsindustrie zich beseft, dat steeds meer mensen bewuster met voedsel omgaan. Door het gebruik van meerdere namen maken ze alles zo onoverzichtelijk, dat de kans bestaat dat je iets eet wat je niet wilt eten. Het zit in tal van producten zoals, soep, bouillonblokjes, chips, snacks, kant en klaargerechten, maar wordt ook veelvuldig gebruikt in de fastfood en Aziatische keukens.

Gevaren van E 621

vermijd E 621Een van de nadelige eigenschappen van E 621 is, dat het de verbinding breekt tussen het verzadigingscentrum van de maag en de hersenen. Hierdoor blijf je een hongergevoel houden, terwijl je eigenlijk al vol zit. Dat verklaart bijvoorbeeld, waarom de net geopende zak chips vaak helemaal op moet. E 621 of MSG is net als aspartaam een excitotoxin en wordt in verband gebracht met vormen van hersenbeschadiging, zoals o.a. Alzheimer, ADHD en Parkinson. Bron: http://americannutritionassociation. org Ook zouden oog cellen er ernstige beschadiging van kunnen oplopen en wordt MSG in verband gebracht met obesitas. Dokter John Erb schreef in 2006 een rapport aan de WHO (World Health organisation) over de gevaren van MSG: http://healthwyze. org Ons advies is om deze toevoeging gewoon helemaal te vermijden. Algemeen wordt het samen met aspartaam beschouwd als de gevaarlijkste voedsel toevoeging en dat is niet voor niets! Kijk dus goed op verpakkingen en vermijd het liefst alle producten met E-nummers, die schadelijk zijn.
Hou
Door

Hou

op 22 Mar 2021

Hahahah. echt goed gelachen. Lees je eens in. Andere suggestie, pak eens een woordenboek voor correct schrijven van bepaalde \"moeilijke\" \"wetenschappelijke\" woorden, waaronder glutAmaat. Of gewoon taalkundig, \"zoals onder andere\".

Reactie plaatsen