30 Minuten Pizza
30 Minuten Pizza

30 Minuten Pizza

Er gaat bijna niets boven pizza op een vrijdagavond (of op elke andere avond in de week). Snel is het wel, maar of de diepvries pizza's van de lokale supermarkt ook gezond zijn, valt te betwisten. Gelukkig kan dat ook anders: een homemade, 30 minuten pizza, bomvol smaak en vitamines. Wie zegt dat veganistisch eten lang duurt om te maken? Met een kant-en-klare bodem is deze pizza super snel klaar. Voor extra smaak kun je de bodem natuurlijk ook gewoon zelf maken.

Benodigdheden voor 2 personen:

1 (spelt)pizzabodem 70 g tomatenpuree 1 courgette 125 g champignons 175 g cherrytomaatjes 1 (gele) paprika 3 tl oregano 2 el edelgistvlokken * 5 g verse basilicum peper en zout (* Edelgist is een gedroogde inactieve gist die van nature vitamine B1, B2, B3, B6 en foliumzuur bevat. Deze vitamines dragen onder andere bij aan het verhogen van de weerstand. Niet alleen super goed voor je dus, maar ook super lekker. Edelgistvlokken hebben namelijk een noot-kaas achtige smaak, perfect voor op een pizza. Kun je de edelgistvlokken niet vinden? Wees dan niet getreurd, want ook zonder is de pizza heerlijk)

Bereiding:

Leg de pizzabodem op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk de bodem met de tomatenpuree. Snijd vervolgens de courgette in plakken en verdeel deze over de bodem. Zet het geheel voor 7 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden. Snijd terwijl de pizza bakt de champignons in dunne plakjes en halveer de cherrytomaatjes. Snijd vervolgens de paprika in reepjes. Haal de pizza na de 7 minuten uit de oven en beleg deze met de champignons, cherrytomaatjes en paprika. Zet de pizza hierna nog 10 minuten in de oven, of totdat de bodem knapperig en goudbruin is geworden. Besprenkel de pizza met de oregano en edelgistvlokken en leg de verse basilicum bovenop. Breng op smaak met zout en peper. Eet smakelijk!    
Reactie plaatsen