Postcode loterij geeft vegetarische producten weg
Postcode loterij geeft vegetarische producten weg
16 november 2019 

Postcode loterij geeft vegetarische producten weg

DOE MAAR LEKKER VEGETARISCH. Dat is de slogan van de Nationale Postcode Loterij, Albert Heijn en Unilever. Al zes jaar lang wil dit trio de Nederlandse bevolking bewuster laten eten, dit jaar met een kaart ter waarde van €12,50 voor vegetarische producten. Als je liever niet in de winkelschappen zoekt naar de actieproducten kun je ook kiezen uit twee vegetarische maaltijd boxen.

Vega favorieten

Alle deelnemers aan de Postcode Loterij hebben eind oktober, begin november een kaart ontvangen waarmee ze voor €12,50 kunnen winkelen bij Albert Heijn met een keuze uit veel vegetarische producten. Een brood of een komkommer kun je niet afrekenen met deze kaart, het betreft een selectie uit het vegetarische aanbod. Zowel Albert Heijn als Unilever willen uiteraard hun meest winstgevende vega producten in de kijker spelen, met een tros bananen zullen ze weinig nieuwe (parttime) vegetariërs aantrekken. Op de website van Albert Heijn kun je diverse recepten vinden zonder vlees en vis.

Vegetarische maaltijdbox Allerhande Vegabox

Vegetarische maaltijdbox

Voor wie geen zin heeft om in de schappen op zoek te gaan naar groene kaartjes is er een andere optie; de Allerhande Vegabox. Er zijn twee vegetarische maaltijdboxen met alle ingrediënten voor een tweepersoons maaltijd. Gelukkig zijn het niet de standaard saaie salades waar vegetarisch eten vaak mee geassocieerd wordt, het betreft stevige maaltijden. Je kunt kiezen uit Pasta Pesto met kastanje champignons, groene pesto en tagliatelle, of een vegaburger menu met Italiaanse bollen, zoete aardappel frietjes en aioli saus. Die tweede optie levert ruim 1000 kcal per persoon voor één maaltijd, dat is niet bepaald een licht menu! Een derde optie is de Vega Favorieten doos met bijvoorbeeld een Vega Ragout van Unox en Vegan Mayo van Hellmann’s.

Actie verlengd van de gratis vegetarische producten

Eigenlijk zou de actie lopen tot zondag 17 november 2019, er zijn nog twee coulance weken aan toegevoegd. Nu heb je tot 30 november 2019 om de cadeaukaart te verzilveren. Is dat een goed teken of juist niet? Blijkbaar hebben veel mensen de kaart ongebruikt laten liggen, Nederlanders houden toch van wel van een cadeautje? Op diverse social media kanalen zoals Facebook waren reacties te lezen van verstokte vleeseters die het niet prettig vonden dat ze deze vega producten worden “opgedrongen”. Dat je natuurlijk gewoon een lap vlees naast de gratis groente op jouw bordje kunt leggen is blijkbaar niet helemaal doorgedrongen…

Goed nieuws voor … iedereen?

Nee, deze blog wordt niet betaald door de organisatoren. We hopen wél dat ontvangers van deze kaart er ook gebruik van maken. Niet alleen omdat je anders dief bent van je eigen portemonnee, het geeft ook aan dat er vraag is naar vegetarische alternatieven voor vlees, vis en andere dierlijke producten. Smakelijk eten, en laat via onderstaand reactieformuliertje weten wat jij vindt van deze actie.

Over de schrijver
Laura is initiatiefnemer van deze website, schrijft blogs en maakt video's. Zij doet als levensgenieter niets liever dan haar passie voor een geweldig en gezond leven te delen en vooral ook om uit te dragen dat die 2 prima samen gaan ;). Laura eet al ruim 12 jaar vegetarisch en steeds vaker veganistisch, heeft veel ervaring met afvallen, het elimineren van E-nummers en overstappen op echte voeding en is Superfood Expert. Daarnaast volgde zij een coachingsopleiding NLP Practicioner en volgde zij de studie Natuurvoedingsadviseur.
joke
Door

joke

op 31 Oct 2020

Jammer dat de vegafavorieten site niet werkt ,krijg een error.

leeflang
Door

leeflang

op 02 Nov 2020

in 40 - 45 werden de mensen ook gedwongen door 1 persoon dingen te doen die men niet wilde is dat nu ah/postcode en unilever en partij voor de dieren

Liesbeth
Door

Liesbeth

op 09 Nov 2020

Waarom wordt zo een groot winkel bedrijf gesteund met deze actie. Beter kleine bedrijven helpen

Lidy pinsel
Door

Lidy pinsel

op 11 Nov 2021

Helaas geen keuze van verschillende pakketten om ‘n vega maaltijd te bereiden. Maar in plaats daarvan ‘n doos met verschillende producten dus grote tegenvaller ! Jammer.

Reactie plaatsen