Zorg voor een levensdoel

Zorg voor een levensdoel

We weten allemaal dat het belangrijk is om doelen te stellen en een soort levensdoel te hebben. Wij mensen hebben het nodig om ons waardevol te voelen en als je het gevoel hebt doelloos te zijn, omdat je bijvoorbeeld een baan hebt die je totaal geen voldoening geeft, heeft dat invloed op alles en kun je jezelf zelfs depressief gaan voelen.

Evalueren

Neem regelmatig de tijd om je leven te evalueren. Zorg bijvoorbeeld dat je een plekje hebt thuis waar je af en toe alleen kunt zijn en waar je kunt nadenken en misschien wel mediteren. Neem bijvoorbeeld 2 keer per maand de tijd na te denken over je leven. Gaat alles zoals je wil? Wat zou je nou echt willen? Ben jij de beste versie van jezelf?

Levensdoel en dromen

levensdoelMisschien vind je dit een beetje vaag, maar je zult merken dat als je hier serieus mee aan de slag gaat er dingen gaan bewegen en je steeds dichterbij je ideale leven zult komen. Wat hierbij ook belangrijk bij is, is dat je uit je comfortzone durft te komen. Om te veranderen en jouw doelen en dromen te gaan realiseren is een flinke portie lef nodig. Maar ik kan je verzekeren en ik spreek uit ervaring, dat het achteraf altijd meevalt. Sterker nog, je zult de smaak te pakken krijgen en het doel stellen om altijd het best mogelijke uit het leven te gaan halen! Een leuke website over het stellen van levensdoelen en hoe er naar toe te werken vind je hier.
Reactie plaatsen