Gebruik omega 3

Gebruik omega 3

Omega 3 vetten zijn essentieel voor de algehele gezondheid. Aangezien deze vetten (deels) niet door het lichaam aangemaakt worden, is het belangrijk deze via voeding binnen te krijgen. Er zijn verschillende omega 3 vetzuren, de belangrijkste zijn ALA (Alfa-Linoleenzuur), DHA (DocosaHexaeenzuur) en EPA (EicosaPentaeenzuur). DHA en EPA komen het meest voor in vette vissoorten, maar ook in algen en zeewier.

Omega 3 houdende producten

omega 3Het lichaam kan ALA wel omzetten in DHA en EPA, maar dit kost enorm veel energie, vooral voor vleeseters. Bij vegetariërs gaat dit wat makkelijker, omdat het lichaam zich daarop heeft aangepast. Walnoten, koolzaad- en lijnzaadolie, maar ook groente als spruiten, savooiekool, spinazie en sla zijn goede bronnen van linoleenzuur. Vleeseters zullen dus regelmatig vette vis of krilolie moeten nemen, vegetariërs walnoten en voldoende groene groenten en koolzaad- en lijnzaadolie.
Reactie plaatsen