Is straling van Electro Magnetische Velden gevaarlijk?
Is straling van Electro Magnetische Velden gevaarlijk?
07 april 2016 

Is straling van Electro Magnetische Velden gevaarlijk?

Bijna iedereen heeft tegenwoordig een mobieltje. Zelfs kinderen lopen er de hele dag mee rond. Ook gebruiken we volop wifi, staan er overal telefoonmasten en hebben we in en buiten ons huis elektrische apparaten staan. Het lijkt allemaal zo normaal en onschuldig, maar is dit wel zo? Of is de straling die hier vanaf komt gevaarlijk voor mens en dier?

Electro magnetsiche velden

Volgens de overheid zijn elektro magnetische velden (EMF – Electro Magnetic Fields) onschuldig. Maar meerdere studies hebben aangetoond, dat dit niet het geval is. Laten we allereerst kijken, wat de grootste veroorzakers van EMF zijn. Hier een top 5:

  • stralingElektrische velden – Dit zijn de velden die afkomstig zijn van alles wat spanning heeft; eigenlijk alles elektrisch, zoals lampen, elektrische bedrading, verlengsnoeren, elektrische apparaten en stopcontacten.
  • Magnetische velden – Deze velden kunnen optreden wanneer er een onbalans in de elektrische bedrading is en rond elektrische motoren, zoals de motor in de koelkast. Een grote bron van magnetische velden is de stroommeter in je meterkast. Maar zelfs een elektrische wekkerradio kan enorme velden opwekken.
  • Hoogspanningsleidingen – Zowel boven- als ondergronds.
  • Loodgieterswerk – Ja zelfs oud metalen leidingwerk dragen vaak een stroom.
  • Draadloze communicatie – Dit omvat draadloze stroommeters (zogenaamde smart meters), mobiele telefoons, zendmasten, draadloze routers en draadloze telefoons. De meeste van deze soorten technologieën stellen ons bloot aan zowel elektrische- als magnetische velden.

Studies over straling

Er zijn talloze studies over de gevaren hiervan gedaan. Ik zal er hier een aantal vermelden, maar adviseer je om zelf onderzoek er naar te doen om zo treffende maatregelen te nemen.

In toekomstige blogartikelen zullen we hier dieper op ingaan!

Mensen en zeker kinderen gebruiken tegenwoordig heel veel uren per dag een  een mobiel. We brengen uren door op de bank, met laptop of tablet op schoot. Maar ook de draadloze huistelefoon (dect telefoon) zendt 24 uur per dag straling uit, ook als je niet belt! Ik wil je tot slot nog even de uitzending “Ziek van je mobieltje” van Zembla over dit onderwerp laten zien, zodat je een goed beeld krijgt, hoe groot die straling nu precies is:

Over de schrijver
Al jaren verdiept Ben zich in gezondheid en dan met name ook de gevaren van deze tijd. Denk aan gebruik van pesticides, GMO, verborgen suikers, E nummers etc. Hierdoor is Ben een hobbykok in de natuurvoeding geworden, is hij actief met moestuinieren en heeft hij de kennis en ervaring die hij opdeed een zeer positieve draai weten te geven!
Reactie plaatsen