11 redenen waarom gember gezond is
11 redenen waarom gember gezond is
07 april 2016 

11 redenen waarom gember gezond is

De gemberplant komt van oorsprong uit China. Het behoort tot de zingiberaceae familie, waartoe ook o.a. laos en kurkuma behoren. Het wordt gewonnen uit de wortelstok van de gemberplant. Het zit vol met voedingsstoffen en bio actieve stoffen, die goed zijn voor het lichaam en de hersenen. Dat maakt dat gember gezond is, sterker nog het is één van de gezondste kruiden die er is.

Waarom gember gezond is

 1. gember gezondBloedcirculatie – Gember bevat chroom, magnesium en zink, stoffen die de bloedsomloop bevorderen.
 2. Misselijkheid – Gember is al duizenden jaren populair in gebruik, als het gaat om symptomen te verlichten bij misselijkheid. Gember bevat namelijk de stof gingerol, wat helpt tegen misselijkheid. Vooral bij zeeziekte en reisziekte is het bewezen te helpen. Maar ook tijdens de zwangerschap blijkt gember goed te werken. Tijdens een studie werd een gember drankje aan zwangere vrouwen gegeven en dit bleek de ochtend misselijkheid enorm te verlichten.
 3. Verkoudheid en griep – In de Chinese geneeskunde wordt gember voorgeschreven aan patiënten, die lijden aan verkoudheid en griep. Het werkt als decongestivum, wat inhoudt, dat het gezwollen slijmvliezen doet slinken.
 4. Allergie – Gember werkt ook als middel tegen allergieën.
 5. Spijsvertering en voedselopname – Gember verbetert de opname en stimulatie van essentiële voedingsstoffen in het lichaam. Het doet dit door het stimuleren van de maag en de pancreas enzymafscheiding.
 6. Artritis – Een studie heeft aangetoond, dat artritis patiënten minder pijn en bewegingsverlies leden, na het toedienen van gember.
 7. Ontstekingsremmend – Het is bewezen, dat gember ontstekingsremmend werkt. Daarnaast werkt het ook goed als pijnstiller. Denk hierbij aan spierpijn, rugpijn, maar zelfs ook aan migraine.
 8. Kanker – Studies wijzen uit, dat gember mogelijk prostaatkanker bestrijd.
 9. Hart en vaat – Gember helpt hartaanvallen voorkomen en volgens een studie zou gember extract mogelijk als een anti-trombose middel kunnen werken.
 10. Beschermt tegen chemicaliën – In een studie waarbij ratten vergiftigd werden met parabenen, werd de biochemische veranderingen in lever en nieren enorm gereduceerd, als er ook gember extract werd toegediend.
 11. Vol voedingsstoffen – Naast gingerol, shogaol en zingiberene, bevat gember anti oxidanten, de vitamines B1, B2, B6, en vitamine C. De mineralen die je in gember zitten zijn natrium, kalium, calcium, fosfor, ijzer, magnesium, koper en zink.

Naast dat gember gezond is, is het natuurlijke een heerlijke verrijking voor de maaltijd!

 

Over de schrijver
Al jaren verdiept Ben zich in gezondheid en dan met name ook de gevaren van deze tijd. Denk aan gebruik van pesticides, GMO, verborgen suikers, E nummers etc. Hierdoor is Ben een hobbykok in de natuurvoeding geworden, is hij actief met moestuinieren en heeft hij de kennis en ervaring die hij opdeed een zeer positieve draai weten te geven!
Reactie plaatsen