11 redenen waarom citroen super gezond voor je is !
11 redenen waarom citroen super gezond voor je is !
10 december 2015 

11 redenen waarom citroen super gezond voor je is !

Elke dag een glas water met citroen drinken, kan je gezondheid enorm verbeteren. De resultaten zijn zeer gunstig en er zijn wereldwijd verslagen en getuigenissen van mensen die dit statement ondersteunen.

Redenen om citroen te eten

1. Helpt de spijsvertering

Citroensap verwijdert gifstoffen uit het lichaam. De samenstelling is vergelijkbaar met speeksel en zoutzuur dat helpt bij de spijsvertering. Deze vrucht is ook rijk aan mineralen en vitaminen en het helpt om giftige stoffen uit het spijsverteringskanaal verwijderen.

2. Reinig je systeem

Citroensap helpt bij het elimineren van ongewenste elementen, want het verhoogt de urine verwijdering van het lichaam. Zo worden giftige stoffen sneller geëlimineerd, wat helpt om de urinewegen gezond te houden. Citroenzuur verhoogt de werking van enzymen, die de lever stimuleren en helpt bij het ontgiftigen.

3. Bevordert je immuunsysteem

Citroen is rijk aan vitamine C, wat  geweldig is om verkoudheid te bestrijden. Ascorbinezuur (vitamine C) in citroen toont een ontstekingsremmende werking aan en wordt gebruikt als extra ondersteuning voor astma en andere respiratoire aandoeningen.

4. Balanceert pH levels

Citroen bevat citroenzuur en ascorbinezuur. Je wordt alleen ziek als de pH van het lichaam zuur is. Regelmatig water met citroensap drinken kan helpen om de verzuring in het lichaam te verwijderen, met inbegrip van urinezuur in de gewrichten, wat een belangrijke oorzaak van pijn en inflammatie is.

5. Schone huid

Vitamine C en andere antioxidanten verminderen rimpels en acne. Vitamine C helpt ook om de schade veroorzaakt door vrije radicalen te bestrijden. Vitamine C is van vitaal belang voor een gezonde huid, terwijl de alkalische natuur ervan sommige soorten bacteriën doodt, die bekend staan om acne te veroorzaken.

6. Bevordert je stemming

De citroengeur bevat ook stimulerende eigenschappen en het verbetert je stemming. Citroensap aroma kan je gemoedstoestand veranderen en het helpt ook om je hoofd leeg te maken. Dit fruit kan ook helpen bij het verminderen van angst en depressie symptomen.

7. Verbeteren van genezende functies

Citroenen bevatten ascorbinezuur in overvloed en het bevordert de genezing van wonden. Het is een essentiële voedingsstof voor de instandhouding van bot, bindweefsel en gezond kraakbeen. Zoals eerder vermeld heeft vitamine C ook anti-inflammatoire eigenschappen. Samengevat is  Vitamine C een essentiële voedingsstof voor behoud van een goede gezondheid en herstel van stress en verwondingen.

8. Verfrissing van adem

Citroen staat  bekend om het verlichten van kiespijn en tandvleesontsteking. Wees ervan bewust dat citroenzuur tandglazuur kan aantasten. Niet je tanden poetsen direct na het drinken van het water met citroen.

9. Hydrateert je lymfestelsel

Water en citroen helpen het immuunsysteem te hydrateren en vullen de door je lichaam verloren vloeistoffen weer aan. Als je lichaam uitgedroogd  is, kun je effecten als vermoeidheid, traagheid, slapeloosheid, gebrek aan mentale helderheid, hoge / lage bloeddruk en stress voelen.

10. Helpt bij het afvallen

Citroen bevat veel enzymen die helpen hongergevoel te bestrijden. Studies hebben aangetoond dat mensen die een meer alkalisch dieet volgen, sneller gewicht verliezen.

11. Goed tegen nierstenen

Een studie van het Mario Negri research institute toont aanwijzingen, dat de consumptie van citroensap als supplement, de kans op terugkerende nierstenen met 50% verkleind. Ook zou het bestaande nierstenen drastisch verkleinen.

Deel dit artikel zo veel mogelijk. Heb je vragen of opmerkingen naar aanleiding van dit artikel? Laat een reactie achter!

Over de schrijver
Laura is initiatiefnemer van deze website, schrijft blogs en maakt video's. Zij doet als levensgenieter niets liever dan haar passie voor een geweldig en gezond leven te delen en vooral ook om uit te dragen dat die 2 prima samen gaan ;). Laura eet al ruim 12 jaar vegetarisch en steeds vaker veganistisch, heeft veel ervaring met afvallen, het elimineren van E-nummers en overstappen op echte voeding en is Superfood Expert. Daarnaast volgde zij een coachingsopleiding NLP Practicioner en volgde zij de studie Natuurvoedingsadviseur.
Sonja
Door

Sonja

op 20 Feb 2016

Dat ziet er goed uit Laura! Ik ga elke dag citroensap in mijn eetpatroon inpassen, ik ben benieuwd!

Laura
Door

Laura

op 21 Feb 2016

Top Sonja, laat je weten of je iets van de gezondheidseffecten merkt?

Sonja
Door

Sonja

op 24 Mar 2016

Ja hoor, dat ga ik je laten weten!

Laura
Door

Laura

op 05 Apr 2016

Oke top, hoor ik dat nog van je!

Reactie plaatsen