10 verrassende gezondheidsvoordelen van rabarber
10 verrassende gezondheidsvoordelen van rabarber
29 juni 2016 

10 verrassende gezondheidsvoordelen van rabarber

De rabarberwortel is eigenlijk een kruid in de vorm van een grote wortel. Dit kruid werd aanvankelijk geïmporteerd uit China. Rabarber lijkt veel op selderij, maar is roze van kleur en de bladeren van de plant zijn zeer giftig. De plant werd geïntroduceerd in Europa vanuituit China in 1778.

rabarberwortelVaak is het eten van rauwe groenten beter voor je. Maar dit is niet het geval met rabarber. De anti-kanker voordelen van rabarber worden verbeterd door deze 20 minuten in de oven te bakken . Onderzoekers hopen dat op deze manier de polyfenolen in gebakken rabarber krachtig genoeg zijn om de groei van leukemie-cellen te stoppen, zodat nieuwe medicijnen kunnen worden ontwikkeld in de strijd tegen deze dodelijke vorm van kanker.

10 geweldige gezondheidsvoordelen van rabarber

Ziekte van Alzheimer

De belangrijkste vitamine in rabarber is vitamine K, en hoewel het niet vaak zo veel aandacht krijgt als sommige van de andere vitaminen, speelt vitamine K een zeer belangrijke rol voor de hersenen en neuronale gezondheid. Het kan de oxidatie van hersencellen voorkomen en stimuleert cognitieve activiteit, teneinde zo het ontstaan van de ziekte van Alzheimer te vertragen of zelfs te voorkomen.

Gezond immuunsysteem

Rabarber is een van de beste bronnen van vitamine C, die helpt bij het versterken van het immuunsysteem. Tijdens het voorjaar heeft het immuunsysteem de neiging om zwakker te worden, dus is vitamine C rijk voedsel in uw dagelijkse voeding een must. Bovendien is vitamine C een belangrijke voedingsstof in de productie van collageen.

Bloedcirculatie

De hoeveelheid sporen van koper en ijzer in rabarber zijn voldoende om de productie van nieuwe rode bloedcellen te stimuleren, waardoor hun totale aantal in het lichaam en de oxygenatie (verzadiging met zuurstof) toeneemt in essentiële gebieden van het lichaam. Hierdoor verbetert hun functie en krijgt de stofwisseling een boost.

rabarber

Diabetes

Diabetespatiënten kunnen hun gezondheid stimuleren met rabarber. Het kruid bestaat uit vezels die absorptie van suiker voorkomt en dus de bloedsuikerspiegel reguleren. Het is een laag glycemische index kruid en dus heel nuttig voor het beheersen van diabetes.

Preventief tegen kanker

Rabarber is een goede bron van antioxidanten zoals beta-caroteen, luteïne en zeaxanthine. Antioxidanten zijn in staat om vrije radicalen door het hele lichaam te neutraliseren. Vrije radicalen zijn afval van cellulair metabolisme die kunnen veroorzaken dat gezonde cellen muteren of sterven, met kanker of andere chronische ziekten als mogelijk gevolg .

Voorkomt constipatie

Dankzij de geweldige laxerende eigenschappen, kan het je helpen voorkomen en omgaan met constipatie. Het verbetert de eetlust, helpt je spijsvertering gezond te houden en maagpijn te verlichten. Het met mate consumeren van rabarber kan je ook helpen darmparasieten te behandelen.

Stress verminderen

Hoge niveaus van stress zijn gevaarlijk voor je fysieke en emotionele welzijn, rabarber kan helpen spanning drastisch te verminderen. Vitamine K en andere voedingsstoffen die het bevat kan zo de stress , die ontstekingen, depressie en angst veroorzaken verminderen. Ook bevat het magnesium en kalium, die essentieel zijn voor vermindering van stress niveaus en helpen een hoge bloeddruk te verlagen.

Goed voor de ogen

Dankzij de beta-caroteen, precursor (uitgangsstof) van vitamine A in deze groente, is het nuttig voor de verbetering van je zicht en reparatie van huidcellen. Het bevat ook fytochemische stoffen zoals luteïne, wat gunstig is voor het gezichtsvermogen. Bij oogproblemen is een dieet met rabarber van grote hulp.

Gezonde spijsvertering

Zoals de meeste groenten is rabarber een uitstekende bron van voedingsvezels. Vezels kunnen constipatie helpen voorkomen en stimuleren het samentrekken van de gladde spieren, dat voedsel door je systeem stuwt.

Ontstekingsremmend

Studies suggereren ook dat rabarber-supplementen kunnen helpen bij het verbeteren van de symptomen van hepatitis, de ontsteking van de lever. Daarnaast helpen ze ook bij andere ontstekingsziekten zoals artritis.

Bron voor dit bericht is het artikel van Geary Andrew van naturalnews.com.

Over de schrijver
Al jaren verdiept Ben zich in gezondheid en dan met name ook de gevaren van deze tijd. Denk aan gebruik van pesticides, GMO, verborgen suikers, E nummers etc. Hierdoor is Ben een hobbykok in de natuurvoeding geworden, is hij actief met moestuinieren en heeft hij de kennis en ervaring die hij opdeed een zeer positieve draai weten te geven!
LaylaBig
Door

LaylaBig

op 21 Mar 2020

Hi. healthyveggie.nl is incredible, bookmarked!

Reactie plaatsen