Rode bieten spread
arrow_drop_up arrow_drop_down
Rode bieten spread

Rode bieten spread

Benodigdheden:

2 rode bieten 2 el. olijfolie 1 ui 2 el. walnoten, amandelen 1 snee volkoren speltbrood 1 teentje knoflook Snufje peper en zout 1 el. citroensap Oven Blender/ keukenmachine

beetroot-936429_640

Bereiding:

Prik de bieten rondom in en verpak ze met schil in aluminiumfolie. Schil de ui, smeer deze met wat olijfolie in en verpak ook deze in aluminiumfolie. Leg beide vervolgens in de oven en zet deze op 225 graden ( voorverwarmen hoeft niet ) en pof ze ongeveer 1 uur. Rooster intussen in een droge koekenpan de noten. Doe ze in een theedoek en wrijf de velletjes eraf. Als de ui en bieten klaar zijn, pak je ze uit en laat ze afkoelen tot ze lauw zijn. Schil de bieten en doe deze samen met de ui, de noten, de olie, het brood en de knoflook in de blender. Pureer alles tot een gladde massa en breng op smaak met peper, zout en citroensap.
Reactie plaatsen
We use cookies