Quornterrine met geroosterde paprika
arrow_drop_up arrow_drop_down

Quornterrine met geroosterde paprika

Benodigdheden voor 2 personen:

3 rode paprika’s 1 pakje Quorn stukjes Des 2 eidooiers 3 el crème fraîche 2 el olijfolie 15 gram vers basilicum, fijn gehakt Italiaanse kruiden Zout en versgemalen peper 50 gram rucola Oven

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 220 graden. Rooster de paprika’ s 20 minuten in de oven tot het vel hier en daar zwart is. Neem de paprika’ s uit de oven en schakel de temperatuur naar 180 graden. Laat de paprika’ s in een kom 5 minuten afgedekt rusten. Snijd de paprika’ s in de lengte in vieren, trek het velletje eraf en verwijder de zaadjes. Pureer de Quorn in de keukenmachine en meng de dooiers, crème fraîche en olijfolie erdoor. Roer het basilicum en de Italiaanse kruiden erdoor en breng pittig op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. Vet een kleine terrine of cakevorm( inhoud ½ liter) in en leg 2 stukken paprika op de bodem. Strijk een derde van het Quorn mengsel erover uit en dek dit weer af met een laag paprika. Herhaal dit nog 2 keer. De laatste laag bestaat uit paprika. Druk alles goed aan. Zet de vorm in een braadslee met een laag kokend water en schuif deze in de oven. Laat de terrine in 20-25 minuten gaar worden. Laat de Quornterrine in de vorm afkoelen. Snijd de terrine in plakken en serveer ze dakpansgewijs op borden. Garneer ze met rucola. Buon appetito!
Reactie plaatsen
We use cookies