Kikkererwten met gestoomde groenten, mango en walnoten
arrow_drop_up arrow_drop_down
Kikkererwten met gestoomde groenten, mango en walnoten

Kikkererwten met gestoomde groenten, mango en walnoten

Benodigdheden:

100 gram kikkererwten (gedroogd) 1 rode paprika 2 grote waspenen-wortel 1 grote rode ui 1 mango Halve citroen Stukje courgette Bosje koriander voor de garnering Handje rozijnen Handje walnoten Peper, zout, snufje kaneelpoeder, snufje kerrypoeder Flinke scheut olijfolie extra vierge

Voorbereiding:

Zet de avond voor de bereiding, de kikkererwten in ruim water en laat deze weken.

Bereiding:

Giet de geweekte kikkererwten af en spoel ze even om.Breng een pan met water aan de kook en kook de kikkererwten zo’n 1,5 tot 2 uur. Stoom ondertussen alle groenten in een stoompan, niet langer dan 6 minuten. Als de kikkererwten gaar zijn spoel ze dan af met koud water. Laat ook de gestoomde groenten goed afkoelen. Voeg als alles goed is afgekoeld de rozijnen, mango en walnoten toe aan de kikkererwten en gegrilde groenten. Pers voor de dressing een halve citroen uit en meng dit met extra vierge olijfolie voor een krachtige smaak. Meng dit door de rest van de ingrediënten, voeg de kruiden toe en garneer met verse koriander.
Reactie plaatsen
We use cookies