Gegrilde courgetterolletjes met biologische honing-geitenkaas en basilicum
arrow_drop_up arrow_drop_down
Gegrilde courgetterolletjes met biologische honing-geitenkaas en basilicum

Gegrilde courgetterolletjes met biologische honing-geitenkaas en basilicum

Benodigdheden voor zo’n 20 rolletjes:

1,5 courgette: bloem-vrucht 50 ml olijfolie extra vierge Zest (rasp) van een hele citroen ½ citroen uitgeperst Basilicumblaadjes, ongeveer 15 stuks Stukje zachte biologische honing-geitenkaas Peper en zout Staafmixer en kaasschaaf

Bereiding:

Schaaf met een kaasschaaf lange linten van de courgette. Rasp de gele schil van de citroen en pers de halve vrucht uit. Houd het rasp apart en doe 3 eetlepels sap met 2/3 van het basilicum in een hoge beker. Voeg de olie en peper naar smaak toe en pureer met de staafmixer. Steek de barbecue aan of verhit de grillpan. Bestrijk de courgette met de basilicumolie en gril in porties 3 minuten aan beide zijden. Leg op de courgettelinten 1 stukje geitenkaas met een blaadje basilicum. Rol op en zet vast met een prikker. Leg ze op een schaal en besprenkel met de rest van de basilicumolie en bestrooi met het citroenrasp en (versgemalen) peper. Smullen maar!
Reactie plaatsen
We use cookies